Przepisy
Mistrzowskie Bubble Tea
Składniki:
- 200 ml wody
- 5 gr zielonej herbaty jaśminowej (lub czarnej earl grey)
- 50 ml syropu owocowego Molecula Bubble Tea o wybranym smaku
- 2 łyżki (minimum) kawioru molekularnego Molecula Bubble Tea o wybranym smaku
- 250 g lodu w kostkach
Poziom trudności:
15 min
1
Przygotowanie:
- Zagotuj wodę. Następnie ostudź ją do temperatury 72°C i wsyp do niej liście zielonej herbaty jaśminowej.
- Parz herbatę w garnku dokładnie 7 minut. (Ważne! Nie dłużej niż 7 minut.)
- Jeżeli wolisz, możesz użyć czarnej herbaty earl grey. (Tę herbatę zalej wrzątkiem i parz od 3 do 5 minut.)
- Odcedź herbatę, przestudź i wlej do shakera. Dodaj do herbaty w shakerze dowolny syrop owocowy Molecula Bubble Tea i kostki lodu. Wszystko dobrze wymieszaj.
- Do kubka wsyp tyle kawioru molekularnego Molecula Bubble Tea o wybranym smaku, ile chcesz.
- Następnie zalej kuleczki herbatą z syropem i lodem z shakera.
Gotowe.
*Dla podkreślenia smaku możesz dodać mleka lub śmietanki do kawy.
**Pamiętaj o słomce! Dzięki niej poczujesz owocowy smak kulek.