Przepisy
Jagodowe niebo
Składniki:
- 200 ml (niepełna szklanka) wody
- 5 gr (płaska łyżeczka) zielonej herbaty jaśminowej (lub czarnej earl grey)
- 50 ml syropu Molecula Bubble Tea Marakuja
- 2 łyżki (minimum) kawioru molekularnego Molecula Bubble Tea Jagoda
- 250 g lodu w kostkach
Poziom trudności:
15 min
1
Przygotowanie:
- Zagotuj wodę. Następnie odczekaj 3 minuty i zalej zieloną herbatę jaśminową gorącą wodą. Parz herbatę maksymalnie przez 7 minut. Potem odcedź ją, przestudź i wlej do shakera.
- Do shakera wlej też syrop owocowy Molecula Bubble Tea Marakuja i wrzuć kostki lodu. Wszystko dobrze wymieszaj.
- Do wysokiego kubka wsyp kulki kawioru molekularnego Molecula Bubble Tea Jagoda. Następnie zalej kuleczki napojem z shakera.
- Gotowe. Smacznego ?
*Pamiętaj o słomce! Dzięki niej poczujesz owocowy smak kulek.