Molekularny kawior do Bubble Tea Agrest 2kg
Molekularny Kawior
78,99 zł w tym VAT
Szybka wysyłka
Produkt polski
Produkt wegański
Opis produktu
- W zestawieniu z syropem cytrynowym jest idealnym połączeniem dla koneserów kwaśnych smaków.
- Smak agrestowy idealnie sprawdzi się na upalne dni. Jest mocno owocowy i.. mocno orzeźwiający.
- Połączenie słodko - kwaśne? No problem! Bubble Tea z syropem malinowym, dodatek kawioru agrestowego to zestaw idealny. ❤️
Dodatkowe informacje
Jak stosować i przechowywać
Kawior molekularny możesz jeść bezpośrednio lub mieszać z: herbatą, mlekiem, syropem cukrowym, napojami gazowanymi, sokami lub jogurtem. Kuleczki świetnie sprawdzają się też jako dodatek do deserów, do sałatek i ciast. Możesz wykorzystywać je w kuchni na wiele sposobów – tak, jak podpowiada Ci Twoja wyobraźnia. Wszystko zależy od Twoich upodobań smakowych.
Zamknięte opakowanie kawioru molekularnego Molecula Bubble Tea możesz przechowywać nawet przez rok! Po otwarciu kawior molekularny nadaje się do spożycia przez kolejne 7 dni (lecz z doświadczenia wiemy, że wytrzymuje nawet do 14 dni).
Ważne! Otwarte opakowanie kawioru molekularnego należy przechowywać w lodówce.
Zastosowanie
Z kawiorem molekularnym stworzysz perfekcyjną Bubble Tea – herbatę z dodatkiem kulek, a także kostek lodu i innych dodatków.
Nasze owocowe kulki idealnie nadają się do samodzielnego przygotowania Bubble Tea w domu. Możesz łączyć je z ulubionymi rodzajami herbat, lecz warto wiedzieć, że kulki z powodzeniem wykorzystasz nie tylko do Bubble Tea!
Kawior molekularny wspaniale nadaje się do tego, by łączyć go z innymi napojami, np. mlekiem. Smacznie komponuje się także z jogurtami, lodami, deserami, owocowymi sałatkami czy wypiekami. Nadaje potrawom niepowtarzalny smak i wygląd i dlatego na pewno warto mieć go zawsze w lodówce!
Jeśli natomiast szukasz sposobu na to, jak zrobić Bubble Tea bez tapioki, kawior molekularny będzie idealnym rozwiązaniem. Gdy nie chcesz herbaty z kuleczkami ze skrobi tapiokowej, sięgnij po małe kuleczki wypełnione syropem owocowym, który wypływa, gdy przegryzasz delikatną, jadalną osłonkę.
Chcesz wiedzieć więcej o produkcie?
Odwiedź nasze media społecznościowe!
Skład produktu
Kawior Molekularny Agrest
Składniki: woda, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęszczony sok jabłkowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy ; substancje zagęszczające: mleczan wapnia, alginian sodu, guma guar, guma ksantanowa; aromat; zagęszczony sok agrestowy 0,21 %, substancja konserwująca: sorbinian potasu; barwnik: E141(ii); stabilizator: E509.
Wartości odżywcza na 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 402 kJ/95 kcal,
- Tłuszcz<0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
- Węglowodany 27,7 g w tym cukry 21,8 g
- Białko <0,5 g
- Sól 0,1 g
masa netto 1200 g
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania.
Dzieci w wieku 4 – 7 lat mogą spożywać ten produkt pod nadzorem dorosłych.
Kawior Molekularny Agrest – Wyprodukowano w Polsce.
Producent: Boboq Poland Sp. z o.o. ul. Łużycka 35A,74-300 Myślibórz
Sugerowane dla Ciebie:
Zainspiruj się naszymi przepisami