Kawa już od bardzo dawna pita jest w wielu wariantach i rodzajach. Z mniejszą lub większą ilością mleka, na zimno lub na ciepło, z przyprawami lub z specjalnymi syropami smakowymi do kawy. Każda z nich ma swoich miłośników i każda z nich jest wyjątkowa. Może nas chłodzić lub rozgrzewać, być szybkim dostarczeniem energii, jak espresso czy pysznym deserem sprawiającym przyjemność gdy podawana jest z lodami waniliowymi i bitą śmietaną. Każdą z tych kaw możecie przyrządzić sobie w domu, a bazą do pysznych napojów i deserów może być kawa z ekspresu, jej wersja rozpuszczalna lub zbożowy napój kawowy. Wszystko zależy od Waszych upodobań.
Jaki syrop do kawy wybrać?
Syropy do kawy to dodatki które sprawiają, że kawa jest bardziej słodka i ma wyjątkowy posmak. Mogą być dodawane do zimnych i ciepłych kaw. Doskonale sprawdzą się z dodatkiem mleka lub lodów czy bitej śmietany. Do najbardziej popularnych smaków zaliczamy syrop migdałowy, waniliowy, cynamonowy czy o smaku orzechów laskowych. Nadają się one doskonale zarówno do pysznych smakowych kaw jak i deserów. Z syropem do kawy stworzysz pyszny napój kawowy, zarówno ze zwykłym mlekiem jak i z mlecznymi napojami sojowymi lub orzechowymi.
Gdzie kupić syrop do kawy?
Wybierając syrop do kawy pamiętaj, aby kontrolować skład wybranego produktu. Nie warto kupować słodkich dodatków do kawy zawierających syrop glukozowo-fruktozowy oraz sztuczne aromaty. Skład każdego syropu do kawy powinien być wysokiej jakości, to gwarantuje dobry smak i odpowiednią wydajność. Z dodatkiem takiego syropu możesz zrobić Bubble Tea w kawowej odsłonie. Ten popularny napój z kulkami tapioki może zagościć w Twoim domu z dodatkiem pysznej kawy i mleka. To prostsze niż Ci się wydaje, a z naszą pomocą przygotujesz orzeźwiający napój w kilka chwil.
Bubble Coffee jak zrobić kawę z pysznymi kuleczkami?
Tak jak z dodatkiem czarnej lub zielonej herbaty powstaje smaczna Bubble Tea tak z dodatkiem kawy możemy nawet w swoim domu zrobić Bubble Coffee. Wystarczy że przygotujemy kulki tapioki gotując je do miękkości w osłodzonej fruktozą wodzie i dodamy do naszej ulubionej kawy. Tapioka z Tajwanu doskonale do niej pasuje. Możemy do wysokiej szklanki wlać letnią kawę, dodać do niej mleko lub gęstą śmietankę i dodać do nich pyszne kuleczki czarnej tapioki. Taki napój możemy stworzyć również z mlekiem vegańskim z orzechów. Na samą górę dodajmy gałkę lodów waniliowych lub porcję bitej śmietany. W prosty sposób kawowy deser gotowy.